woensdag 5 januari 2011

Een mijlpaal!


Vandaag wonen we precies een half jaar op Curacao. Best een tijd. Inmiddels zijn we redelijk gewend aan het leventje hier, missen we het thuisfront natuurlijk nog wel, maar alles begint wat normaler te worden.
Toch blijft het op sommige momenten best vreemd om op zo’n grote afstand te zijn van familie en vrienden. Bijvoorbeeld met de feestdagen. Maar ook wel weer heel bijzonder om mee te maken.

Allereerst was er natuurlijk de sint die kwam en weer vertrok zonder dat we er erg in hadden.
Op mijn werk hebben we tussen sint en kerst nog wel een avondje met pakjes georganiseerd. We hadden allemaal wat te eten klaargemaakt en dus hebben we lekker gesmikkeld en cadeautjes uitgewisseld.

Als voorbereiding op de feestdagen hadden we nog even een seventies party ter ere van de 40ste verjaardag van Chris. Een erg geslaagd feestje. Allebei onze outfits hebben we hier gewoon in de winkels kunnen kopen. En dan praat ik niet over feestwinkels!! Hmmmm, zegt misschien iets over de mode hier?

Toen ineens ging alles heel snel. Martijn en ik hadden allebei totaal geen kerst gevoel en voor we het wisten ging er een mailtje rond over de kerstmarkt die op de marinebasis gehouden werd! Huh? Is het al kerst dan? Nou, daar zijn we natuurlijk even heen gegaan en dat was erg gezellig, maar nog steeds geen kerstgevoel.
Tijdens de contacten met Nederland merkte ik dat het heerlijke weer hier de schuldige was van het ontbreken van het echte kerstgevoel. Als je in de zon zit, het voor de kerst 30 graden te warm is voor je gevoel en je ook nog eens bijna niet binnen bent, krijg je gewoon weinig mee van de kerst. We hadden een kerstboompje staan, kerstslingers, ballen etc etc, maar we zagen ze bijna niet.
En hoe gek was het te zien dat er in Nederland een dik pak sneeuw lag terwijl wij lagen te dobberen in het zwembad!
Maar goed, eerste kerstdagen kwam het hier met bakken uit de lucht. De geplande strand barbecue met vrienden moest dus even verplaatst worden naar een andere locatie. Uiteindelijk hebben we met z’n allen bij Joyce en Sander op de porch een erg leuke avond gehad.
Tweede kerstdag hebben Martijn en ik samen heerlijk Oudhollands gegourmet en gewandeld in het zonnetje dat inmiddels weer scheen.

Als afwisseling tussen de feestdagen zijn we nog even naar het optreden van Jan Smit op Mambo Beach geweest. We zijn inmiddels zo goed geïntegreerd hier, dat we een half uur te laat aankwamen. Meestal moeten we toch wachten voordat er actie in de tent is op Mambo. Helaas bezit Jantje een soort Volendamse stiptheid en was hij dus al bijna klaar toen wij aankwamen. Gelukkig draaiden ze daarna goede muziek en ben ik aan de slag gegaan als bner-spotter (Patty Brard, Gerard Joling & Jeroen van der Boom waren er ook), dus prima avondje.

Oud en nieuw wordt hier heel uitbundig gevierd. Een aantal dagen van te voren werden er over het hele eiland containers met vuurwerk verkooppunten geplaatst en iedere avond waren er vuurwerkshows. Ook een grote happening zijn de pagara’s. Dat zijn van die weetikhoeveelklappers en het afsteken daarvan gaat gepaard met een klein feestje. Wij zijn naar de pagara party op Parera geweest op oudjaarsdag. Biertje, wijntje, oliebol en gezelligheid!
‘s Avonds zijn we bij vrienden in Julianadorp gaan eten en hebben we heerlijk zitten trivianten. In Nederland was het 5 uur eerder Nieuwjaar dan bij ons, dus even wat telefoontjes geplaagd om 19.00 uur.
En op nieuwjaarsdag natuurlijk de Nieuwjaarsduik. Niet klappertandend zoals in Nederland, dus iets aangenamer. Ik moet wel eerlijk bekennen dat wij hem overgeslagen hebben.

En nu is het normale leven weer begonnen. Martijn had geen vakantie in de afgelopen weken, maar een groot gedeelte van zijn collega’s wel, dus lekker rustig op het werk. Dat komt nu allemaal weer op gang.
Ik moest ook gewoon werken, maar wel minder dan normaal.
En nu gaan we toeleven naar ons bezoek de komende tijd!! 22 januari staat we op Hato om de eerste gasten te ontvangen. Tot dan paps en mams!!!

8 opmerkingen:

 1. Super foto!
  En weer een leuk verslag. Met hoeveel bekende Nederlanders sta je nu al op de foto? Je kunt een verzameling aanleggen. Kijken hoe groot die wordt in 3 jaar!

  kusje Juut

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hai sis,
  Ziet er allemaal super uit, wat beleven jullie toch veel. Zit hier met smart op de zon te wachten. Sneeuw is gelukkig bijna weg maar het vriest nog steeds.
  Kussie, Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee moppie,


  wat een geweldige foto's!! En heerlijk verslag weer. Die vd Boom ziet er niet geheel nuchter uit trouwens, vast al een paar sappies op????
  Leuk je collega's ook te zien en het oud & nieuw festijn.

  Spreek je vd week wel weer op de SKAJPPPP

  Dikke zoen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke foto's weer. Martijn je haar is wel heel snel gegroeid in korte tijd. Jullie hebben het maar slecht daar, hi,hi. Mambo Beach is toch wel "The Place to be" als je bekende BN'ers wil ontmoeten. Geniet er maar van zoveel jullie kunnen. Dikke kus van ons beiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi lieverds, het harde leven is ook hier weer begonnen. Voorlopig geen feestjes meer, behalve dan zondag in Zeist. We missen jullie. Veel liefs en een haal van Jip
  Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om te lezen, weer Nynkie! Heerlijk dat paps en mams binnenkort langskomen. Spreek je snel weer via Juut op Skype. Kusje, ook voor je hengst!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hai liefies, heerlijk verhaal weer.
  Ik kan niet bij je foto's, gek genoeg. Ik blijf wel even proberen.
  Tot gauw, dikke kus!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Is gelukt hoor! Enige foto's! Leuk, om te bekijken. We zijn weer helemaal bij!
  kuzzie

  BeantwoordenVerwijderen