dinsdag 4 oktober 2011

Een nieuw avontuur van Mout en Nijntje


Bon dia allen!

Hier weer een nieuw avontuur van Mout en Nijntje. Dit keer Mout en Nijntje op reis!

Afgelopen week zijn we 3 dagen op Aruba geweest. Martijn moest voor zijn werk daar zijn, want hij is naast voor Curacao ook verantwoordelijk voor de computertechnische zaken op de kazerne van Aruba en Sint Maarten. Ik was 3 dagen vrij, dus we hebben een extra ticket geboekt en er een mini vakantie van gemaakt. 

Dinsdagochtend om 7 uur vlogen we met Insel Air naar Aruba (wel met 1,5 uur vertraging, maar dat is normaal). Dus we waren al vrij vroeg in ons hotel en gelukkig konden we direct de kamer in. Het hotel bleek (had niemand ons verteld) het oude ‘Marine Verlof Centrum’ te zijn. Inmiddels is het door de marine bij anderen in beheer gegeven en dus een commercieel bedrijf geworden, maar alles ziet er nog uit als het MVC. Het bordje hangt er zelfs nog. Luxe is dus anders, maar wel erg grappig. De kamer was prima en het eten goed en meer heb je niet nodig.
Martijn is direct met zijn collega mee gegaan naar de kazerne en ze hebben mij ergens langs het strand uit de auto gezet, zodat ik het eiland een beetje kon gaan verkennen. Ik ben langs de kust gaan lopen en de hotels eens bekeken die daar allemaal aan het strand staan. Wat een overdaad aan luxe. Het Hyatt, Marriott, etc etc. Na een flinke wandeling kon ik mijn kleding zo ongeveer uitwringen, dus even terug naar de airco. Wat me inmiddels wel opgevallen was, is dat Aruba een heel ander eiland is dan Curacao. Het straatbeeld is netter en opgeruimder, de wegen zijn beter, er zijn veel meer winkels, restaurants en terrasjes en er is een langgerekt zandstrand langs de gehele kust en er wordt geen entree gevraagd. Geen kleine losse baaitjes zoals op Curacao.
Wat ons ook opviel, zeker toen we ’s avonds in het ‘High rise’ (het hotel gedeelte waar ik die ochtend ook geweest was) wat gingen eten, is dat er veeeeeeeeeeeel Amerikanen op Aruba zijn. Alles is gericht op de Amerikaanse markt.
De tweede dag een heerlijke strand dag gehad. Het gekke was dat je op dat strand een kanon af kon vuren!
Al met al hebben we ontzettend genoten. De laatste dag hebben we met z’n tweeen het eiland rond gereden en lekker toeristisch gedaan. Het gedeelte dat we toen gezien hebben leek wel weer erg op Curacao. Erg mooi en helemaal ontspannen. We hebben afgesloten met een middagje strand en ’s avonds laat met het vliegtuig weer naar huis. Dat was een leuke ervaring!! Een propellervliegtuigje voor 15 man waarbij je vanuit je stoel mee kon kijken in de cockpit!! Helemaal leuk en ook wel een beetje spannend!  

Verder is nog leuk om te vermelden dat we druk bezig zijn met onze cursus Papiamento. Huiswerk maken is nog een struikelblok, maar we proberen zoveel mogelijk in praktijk te brengen. Gewoon durven en doen is het toverwoord volgens de juf.
Martijn werd op Aruba al in het Papiaments aangesproken, maar of dat door zijn vloeiend Papiaments of door zijn donkere kleurtje kwam laten we even in het midden.

De voorbereidingen voor ons huwelijk zijn in volle gang. Bijna alles is nu rond. Nu maar wachten op de eerste gasten uit Nederland. We kijken er erg naar uit!

Dan nu nog wat leuke kiekjes. Martijn heeft een fotocursus gedaan, dus daar wat plaatjes van, wat mooie luchten boven Curacao en natuurlijk onze avonturen op Aruba.

Ayoooooooo!!

4 opmerkingen:

 1. Hai liefies,
  Wat een leuk bericht, en wat een prachtige foto's. Wat beleven jullie toch heerlijke dingen.
  Fijn, dat we mogen meegenieten!
  Dikke kus

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, leuk, leuk! Nog 4,5 week en we komen die kant op! Zin in! Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gewoon een weekendje weg, omdat het kan! Snap ik wel! Klinkt weer heerlijk. Wij komen er bijna aan, joehoe!!! Nog anderhalve week!! Zin aan!! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Moppies, wat heerlijk zeg dat trippie Aruba!! Lachen toch, zelf even toeristje spelen..haha. En nu gan we lekker aftellen naar de big WEDDING!!!! tatatata...tatatata.....kannie wachtuh!!!

  Dikke zoenen

  BeantwoordenVerwijderen