maandag 19 juli 2010

De tweede werkweek is begonnen

Martijn is aan zijn tweede werkweek begonnen. De eerste was druk, vermoeiend en leuk. Veel nieuwe mensen, veel nieuwe indrukken en veeeeeeeel informatie. Maar heeft het er al goed naar zijn zin. 
Vandaag had hij alweer veel afspraken staan om bij bedrijven langs te gaan om kennis te maken, dus ook alweer druk druk druk. Tussendoor even naar ons huis om even alles langs te lopen nu de vorige bewoner er uit is en de huisbaas er aan de slag gaat.


Als lunch eten ze bij de marine vaak 'spekkie webu'. Dat is een broodje uitgebakken spek met ei. Schijnt erg lekker te zijn, dus ik moest het ook proberen vond Martijn. Wij van de week dus op pad om bij de plaatselijke snèk een spekkie webu te halen. Nou, dat is dus nog niet gelukt, want eerst moet je goed zoeken wat een goede snèk is (kleine huisjes langs de weg met een klein betralied raampje) en dan moeten ze het nog hebben. Overal waar we kwamen was het op, dus kwamen we uiteindelijk bij de mac Donalds uit waar ze ook geen verkeerde burgers hebben, maar het is geen spekkie webu!

Verder van de week maar eens op pad geweest. Martijn was met de auto naar het werk, dus met de bus naar Punda samen met Ineke (de vrouw van een collega van Martijn die hier ook nog op het resort zit) en haar twee zoons Bart en Rik. Een beetje rond gekeken in de stad, geluncht, fruit gekocht op floating market (zie foto’s) en toen weer terug met de bus. Helaas hadden we die net gemist en moesten we 1,5 uur wachten op de volgende! Toen hebben we toch maar even Martijn gebeld of hij ons uit zijn werk even op kon pikken. Gelukkig kon dat!

Afgelopen weekend heerlijk rustig aan gedaan. Naar het strand geweest (mooie beestjes gezien, zie foto’s), lekker uit eten geweest en gedoken. Dat was wel weer super gaaf! Met een instructeur op pad gegaan, want het was voor ons allebei een jaar geleden dat we gedoken hadden. Het was prachtig onder water. We kwamen zelfs nog een standbeeld van Neptunes tegen! Waar is je onderwater camera als je hem nodig hebt???

We zijn ook nog even op pad geweest om kleding te kopen. Bij verschillende shopping centres rondgelopen met prachtige namen (Suikertuintje en Bloempot bijvoorbeeld!). Geen kelding gevonden, maar wel kaartjes voor Acda en de Munnik gescoord!!! Vrijdag op Mambo dus meebleren met ‘ik ben mezeluf niet of al die jaren nooit geweest’ en ‘het regent zonnestralen’ en nog veel meer! Zin in!!!
Foto's

3 opmerkingen:

 1. Skattie,

  wat een leuk verslag! Ik heb net ook maar es geluncht met een spekkie webu (zonder broodje). Lekker hoor! Maarruhhhh...hebben ze bij jullie bij de mac ook mac kroketjes????? :-)

  Fijn dat Tinus het naar zn zin heeft op het werk, dat is niet geheel onbelangrijk natuurlijk.

  Wat leuk dat jullie naar Acda en de Frunnik gaan! Have fun, je zult wel wat meer BN-ers tegen gaan gekomen daar.

  Bn beetje brakjes vandaag. Zijn gestopt met roken...pffffff.....gisteren ter compensatie iets te veel wijn gedronken in de tuin. Buren kwamen langs om gedag te zeggen (zijn vanmorgen vertrokken) en daarna kwam nog een andere buurman langs om bespannen tennisracket terug te brengen. EN toen was het twaalf uur, werd max wakker, was het een uur, was het warm en zweterig (ja, dat kan ook hier zelfs) en toen was het half zeven......ach.....als het goed is komt er een onweersbui vandaag en vrijdag lekker weekje weg, kunnen we weer beetje uitrusten.

  Heel veel plezier vrijdag bij A&deM

  Dikke smakkerd,
  Maaike

  PS: webcam doet het nog niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje, naar Acda en de Munnik!ik ben jaloers!
  Vorig jaar nog op de Uitmarkt in Amsterdam hebben Lies en ik mee staan zingen. geweldig!
  Bofkonten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En nu zit ik alweer 5 maanden zonder spekki webu

  groet,
  Marcel

  BeantwoordenVerwijderen