dinsdag 2 november 2010

We zijn er weer!!!

Na ruim 3 weken (en Martijn een week) in Nederland te zijn geweest, zijn we weer terug op Curacao.
We hebben veel leuke dingen gedaan, veel mensen gezien en een prachtige bruiloft van Judith en Lieven gehad.
Het was even lastig om weer afscheid te nemen, maar gelukkig zaten Judith en Lieven hier op ons te wachten en dat maakte een hoop goed. Ze kwamen ons ophalen van het vliegveld en we hebben een heerlijke week met elkaar doorgebracht. Wat hebben we veel gedaan in korte tijd! Af en toe gooide het weer wat roet in het eten, maar over het algemeen ging het goed. Judith en Lieven hebben hun open water duikbrevet gehaald en wij hebben meegedoken. 5 mooie duiken waarbij we veel gezien hebben. We hebben eindelijk een schildpad gezien!! Wel meerdere zelfs! We hadden de onderwatercamera van Stephanie en Jasper te leen en daarmee hebben we leuke foto’s kunnen maken. Dank dank dank daarvoor!
Toen het examen gehaald was zijn we ook nog een keer met z’n vieren gaan duiken. Ik moest helaas afhaken op 5 meter diepte vanwege zere oren, maar dat geeft niets. Even langs de ziekenboeg en dan komt dat ook wel weer goed.

Verder zijn we naar een optreden van Brigitte Kaandorp geweest. Lieven had ons op de gastenlijst weten te krijgen (heerlijk zo’n zwager met connecties!) en we hebben onwijs genoten van de show. Ouderwets bijna in je broek piesen van het lachen. Cor Bakker begeleidde het geheel op de piano en Karin Bloemen kwam ook nog een liedje zingen.
Daarna mochten we nog een drankje gaan drinken met mevrouw Kaandorp herself, crew, aanhang etc. Erg gezellig!

Op Martijn zijn verjaardag hadden we allerlei plannen. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat was het programma vastgesteld. Helaas was de hemel grijs gekleurd toen we wakker werden en viel er hopi awa seru (zo leerden Juut en ik van een Antilliaanse mevrouw). Dit zinnetje bleven wij steeds oefenen en in de supermarkt moesten mensen dan ook erg om ons lachen toen wij maar bleven roepen dat het zo regende.
We hebben er nog wel een leuke dag van gemaakt met taart, spelletjes, Wii en ’s avonds lekker eten en quizzen in De Tropen.

Toen het weer beter werd zijn we naar Sieta Boka gegaan. Dat is aan de noordkust van het eiland. Het water klapt daar met veel geweld op de rotsen en dat is echt prachtig om te zien!

Helaas moesten Judith en Lieven ook weer weg en we hebben ze uitgezwaaid op Hato. Niet leuk!!! Maar we hebben een geweldige week met jullie gehad  lieverds!!
Die avond kwam Guus Meeuwis zijn kunsten vertonen en daar zijn we natuurlijk heen gegaan. We waren ontzettend moe, dus hebben we lekker rustig achteraan gestaan en genoten van de mooie liedjes.

Ik ben afgelopen weekend begonnen met werken. Oppassen doe ik nu nog maar 1 dag in de week en daarbij heb ik nu 2 a 3 dagen in de week een baantje in een winkel, Mom & Co. Het is een erg leuk winkeltje en ik heb leuke collega’s, dus dat gaat helemaal goed komen. Nog even en ik weet alles van Maxi cosi, Quinny, Lief! en al het andere kinderspul.
Op Martijn zijn werk gaat ook alles weer zijn gangetje. Na de vakantie lag er natuurlijk een hoop werk op hem te wachten, maar inmiddels is hij weer redelijk bij.

En dan ben ik ook nog begonnen met Spaanse les. Eigenlijk moet ik natuurlijk Papiaments leren, maar ik begin met Spaans, want daar kom je hier ook al een heel eind mee. Papiaments doe ik er dan nog wel achteraan natuurlijk! Na de les oefen ik dan samen met Martijn de woordjes en zinnetjes zodat hij zijn Spaans (waar hij ooit aan begonnen is) ook weer een beetje kan oppakken.

Gisteravond werden we ineens overspoelt door noodweer..Er werd al dagen voor gewaarschuwd, want orkaan Thomas zou ons aan de noordkant passeren en we zouden daar de uitlopers van meekrijgen. Nou, dat hebben we geweten. Wat een onweer vannacht! En er is ontzettend veel water gevallen. Wij hebben er gelukkig niet zo heel veel last van omdat we hoog wonen, maar andere delen van Curacao staan aardig onder water! Op telegraaf.nl en versgeperst.com zag ik foto’s van andere delen van Curacao. Mensen tot boven hun knieën in het water en auto’s dreven er gewoon weg! Ik stond er wel even raar van te kijken, aangezien wij er hier zo weinig van gemerkt hebben. We hebben heel veel geluk gehad dus!!

En dan nu de foto’s!!

12 opmerkingen:

 1. Goeie berichten! Ik was daarbij!!!!!!!!!
  Wat vervelend van die storm. Hopelijk wordt het snel beter.
  Miss you!!!
  xxx Juut

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Nynke en Martijn. Wat fijn (voor jullie dan) dat jullie het droog hebben gehouden. Ik heb de foto's even bekeken op telegraaf.nl. Voor mensen die dit lezen, zie link hieronder.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/8095620/__Veel_overlast_door_orkaan__.html

  Nu maar hopen dat het weer beter wordt zodat alles weer kan drogen. Ik vindt het wel jammer dat we elkaar niet hebben gesproken, maar aan de andere kant, over 6 mnd kunnen we heel wat bijkletsen. Wat een gave foto's. Ik (wij) hebben zo'n zin om die mooie landschap te komen bewonderen, en misschien wel een keer onderwater? Leuk om weer even wat te lezen over het reilen en zeilen bij jullie. Nou lieverd, tot snel! in de mail of blog. Kus van ons vieren uit Ermelo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hai liefies, heerlijk verhaal weer. En wat een mooie foto's!!
  Ik krijg er geen genoeg van!
  Was fijn, je vanavond op Skype te spreken, Nijn!
  Dikke kus voor allebei!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ziet er toch allemaal heerlijk uit, behalve de overstroming dan. Jullie beleven toch allemaal heerlijke avonturen. We moeten gauw weer skypen.

  Kussie, Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow jaloers!!!! Maar de tickets zijn geboekt dus we komen er aan! Het klinkt alsof jullie een toptijd hadden en hebben! Tot snel!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Nynke en Martijn,

  Ik heb het ook ontdekt....weer een leuk verhaal en mooie jaloers makende foto's.

  X Klasine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve mensen,

  Jullie worden nog eens bekende Nederlanders. Ontmoeting met Gullitt, Guus M. Candy Dulfer en Brigitte Kaandorp. Om er slechts enkelen te noemen. Wat heb ik toch fout gedaan?
  Mooi dat het zo goed gaat. Veel beleefd en dan met z'n vieren een goede tijd gehad. Boven en onder water.
  Goed zeg Nynke dat je met Spaans gaat beginnen en dan het Papiaments erachter aan. Daar kun je straks veel kanten mee op.

  Alvast een intro met een Spaans gedicht. Tijdens een spaanse stoomcursus leerde ik de gedichten van Garcia Lorca kennen. Mooi, mooi.
  Maar van een andere Spaanse dichter, Gustavo Adolfo Becquer, iets poetisch:

  ‘ ¿Qué es poesía?’ dices,
  mientras clavas en mi pupila tu pupila azul.
  ‘ ¿Qué es poesía?” Y tú me lo preguntas?
  Poesía……eres tú.

  “Wat is poëzie?” vraag je,
  terwijl je blauwe ogen in de mijne kijken.
  “Wat is poëzie?” En dat vraag je aan mij?
  Poëzie……dat ben jij!

  Goede dagen toegewenst, terwijl hier de blaadjes om het huis dwarrelen en sommige dieren aan hun winterslaapje beginnen.

  groet,

  Fokke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Blij te horen dat alles goed is met jullie. Geniet van je leuke baantje. Kus en haal van Jip.
  Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi martijn en Nynke,

  Leuk om jullie verhalen te lezen hoor!
  En wat gaaf dat je een baantje hebt bij mom&co zeg! ik ging daar vaak winkelen koffie drinken en sushi eten bij Fred van Cravings (beste sushi on the island)jeetje krijg ik toch beetje heimwee als ik dit lees hahaha nou ja wij hebben ook een supertijd gehad en lekker gewoond op grote berg!geniet er van tijd gaat snel! en jullie hadden boven op de berg geen last van al dat water?
  De foto's/filmpjes zagen er best eng uit!
  Groeten van Lenie en Peter uit Voorhout

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw! Wat een water hee. ben zo blij dat jullie hoog wonen!

  En die Guuske....oh ho oh...toch tikje jaloers hoor. Maar ja, wij hebben morgen de Sint, dat ook leuk:-)

  Deze week nog mom&co-en? Het klinkt alsof er ook een bordspelversie van is!

  DIkke zoen
  Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieve kids,

  een prachtig verhaal en schitterende foto's. Ik krijg er nu zelf ook zin in om te gaan. Nog ruim twee maanden. Wat is er veel te zien en misschien wagen we ons ook aan een duik. En misschien kunnen jullie voor ons ook zo'n concert organiseren. Ik kijk er naar uit!

  hartelijke groet en ene dikke kus,

  daddie

  BeantwoordenVerwijderen