donderdag 19 april 2012

Bijna......


We gaan verhuizen. Al een poosje stond het lange rijden vanaf Grote Berg naar eigenlijk al onze bestemmingen ons tegen. Ons werk, een groot deel van ons sociale leven en natuurlijk de Jorisbaai voor het surfen bevinden zich allemaal aan de andere kant van de brug en het kost ons elke dag dus veel reistijd.
Dus besloten we te gaan verhuizen en al vrij snel hadden we een leuk huis in Santa Catharina op het oog. Dat dit huis zich praktisch bij de ingang van de Jorisbaai bevindt kan natuurlijk geen toeval zijn.
Deze week krijgen we de sleutel en kunnen we beginnen met het verhuizen. Per 1 juni moeten we uit ons huis op Grote Berg zijn, dus we hebben even de tijd. Al willen we eigenlijk half mei over zijn, want  op 16 mei start de Curacao Challenge. Een jaarlijks terugkerend surfevenement, waarvan Martijn in de organisatie zit. Dit kost hem veel tijd en we zullen die 4 dagen voornamelijk op de baai doorbrengen waarschijnlijk. Wel zo fijn als we dan ook in de buurt wonen.
Afgelopen weekend zijn we druk geweest met het opbouwen van de surftown. De komende weken zal er nog wel wat meer werk in gaan zitten, maar we zijn dit weekend een aardig eind gekomen. Er zijn weer een hoop nieuwe projecten opgepakt. Daarnaast zijn ook oude projecten opgeknapt of uitgebreid. Het wordt echt heel gaaf!

Ik ben inmiddels ook echt begonnen met surfen. Ik kon natuurlijk niet achterblijven bij al dat surfgeweld en had hier en daar al wat uitgeprobeerd. Met wat tips van de surfers op Jorisbaai kon ik al op de plank blijven staan en een beetje heen en weer varen, maar veel verder kwam ik niet. Les van je eigen man blijkt niet zo ideaal te zijn (dan druk ik me nog zacht uit), dus heb ik samen met een collega les genomen bij de surfschool Windsurfing Curacao. Ik had het nooit gedacht, maar ik ben verslaafd!!

En dan hadden met met pasen nog een mazzeltje. Ik sloeg voor het eerst sinds tijden weer eens de krant open en zag een grote foto van Herman den Blijker. Nou is Herman mijn grote held en ik wilde altijd al graag een keer in een van zijn restaurants eten. Dat was in Nederland nooit gelukt helaas. Maar nu was Herman op het eiland voor, naar men zegt, een nieuw rtl4 programma over weer een nieuw restaurant op Curacao. Omdat hij er toch was heeft hij een avondje koken ingepland met de chefkok die hij 2 jaar geleden heeft uitgezocht voor Papagayo Beachclub in het programma 'Enkele reis paradijs'.
Het was echt een geweldige avond. Heerlijk eten met heerlijke wijn. Het voelde zo luxe!!
Toen Herman ging poseren met het personeel, maakten wij van de gelegenheid gebruik voor ook wat leuke kiekjes.
 Deze en andere foto's en filmpjes

8 opmerkingen:

 1. Stoer zus op de surfplank, leuk filmpje ook. Ook jullie kluswerk ziet er goed uit. Leuk zoals jullie er zo'n mooie plek van maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fantastisch zoals jullie dit opgebouwd hebben, petje af voor alle harde werkers. Nynke nog even oefenen en je kan meedoen aan de Surf Challenge. Leuke foto's en goed filmpje van Martijn. Vanuit een zonnig Calahonda (+25) van ons beiden een dikke kusssss.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat jullie gaan verhuizen. Ik had graag voor de housewarming (en de surf Challenge) overgekomen, maar ik durf het nog niet aan. Het dorp wordt zo te zien wel heel gaaf. Succes met de verhuizing en de bouw. Is er nog iets van de Curaçao Challenge op internet te volgen? Wat filmpjes ofzo? Mooi om te zien dat jullie zo genieten :-).
  Groetjes,
  Quint

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om weer wat van jullie te horen en de plaatjes erbij te zien. Succes met de drukte bij de Curacao Challenge en natuurlijk met het verhuizen! Alles goed op jullie werk ook?
  Liefs, Lieven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vette filmpjes! Ik begrijp nu dat jullie gaan verhuizen om dichter bij de surfers paradise de wonen!

  Verder alles goed?
  Hier groeit alles als een dolle en ik voel me nog steeds top!
  Vrijdag gaan we lekker een weekje naar Toscane en hopen we ook lekker weer te hebben!

  Enjoy!

  Lfs Klasine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hee lekkere surfdudes van me! Wat wordt het mooi daar op de baai. En nijn, stoer wijf!! Trots op je. Lekker aan het inpakken dus nu? Hoop dat jullie het fijn krijgen in jullie nieuwe casa. Tot gauw. Dikke zoen Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hai liefies,
  Ik heb het nu ontdekt. ik kan niet posten vanaf de laptop.
  Nu dus alsnog een reactie:
  Heerlijk, al die foto's en filmpjes. Ziet er allemaal mooi uit. En nu die laatste foto's erbij van het huis, SUPER!!!
  Sterkte met inpakken. het is de moeite waard!
  Veel liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey dame,

  Leuke foto's en filmpjes. En een super mooi huis zeg, die glijbaan is ook leuk voor jullie in de achtertuin. Ziet er allemaal heel gezellig uit. Succes met klussen in het nieuwe huis!

  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen