zaterdag 7 juli 2012

Helemaal thuis in ons nieuwe huis

Van de week werd ik er subtiel op gewezen dat mijn laatste bericht van april was, dus het is de hoogste tijd voor een nieuw bericht.

We zijn inmiddels verhuisd. De verhuisperiode was heftig en druk. We kregen de laatste week van april de sleutel en zijn meteen aan de slag gegaan. We wilden voor de Curacao Windsurf Challenge klaar zijn, omdat Martijn daar al zijn tijd voor nodig zou hebben. Dus hadden we in totaal een krappe 3 weken. We zijn direct met spullen heen en weer gaan rijden. Ieder ritje naar werk of vrienden was met een volle auto. In de tussentijd ieder vrij uurtje in het nieuwe huis aan het poetsen, want ook dat moest nog helemaal gebeuren. Toen ons oude huis steeds leger werd moesten we daar aan het klussen, want er moest nog een erg veel gebeuren voor we er definitief uit konden. En zelf na al dat harde werken was de overdracht van het oude huis nog even een klein drama. Ik zal er niet te veel op ingaan, maar laten we zeggen dat de gemoederen hoog opliepen toen niet alles exact zo ging zoals de huisbaas graag had gewild. Martijn heeft de gesprekken met de beste man gevoerd, want ik heb daar niet het geduld voor en ze zijn er uiteindelijk uitgekomen. Er ging nog flink wat werk in zitten om de tuin en de muren zo te krijgen dat hij tevreden was! Maar daar zijn we vanaf. Met de nieuwe huisbaas tot nu toe nog geen problemen gelukkig!
Het nieuwe huis bevalt echt super goed! We genieten van deze nieuwe plek. De porch is heerlijk ruim en dat op zich is al genoeg om van te genieten. De buurt bevalt goed, heerlijk rustig en dicht bij de baai, naar het werk is het korter rijden en we hebben aan beide kanten (een straat verder) vrienden wonen. Zelfs op loopafstand!! 

En dan waren er nog de weekenden waarin er volop geklust werd op de baai. De Jorisbaai, waar wij altijd surfen moest helemaal klaar gemaakt worden voor de Windsurf Challenge. Zoals de foto’s eerder al lieten zien werd er van alles gebouwd en maakten de mannen zich er zeker niet makkelijk vanaf. 

We hadden dus een paar heftige weken. Voor de Challenge waren we wel helemaal verhuisd en het inrichten kwam op mijn schouders, want vanaf dat moment waren de voorbereidingen voor de Challenge in volle gang. Martijn en Ed hebben een week in een hangmatje op de baai gebivakkeerd. Het werd er steeds mooier, grootser en langzaamaan kwam er security, een container voor de surfspullen, een aggregaat en nog veel meer. Het werd een echte surftown.
De dagen van de Challenge waren super. Er was wind, dus er werd volop gesurft. Martijn deed mee, dus hij was ook op het water te vinden. Helaas hadden al het klussen, verhuizen, sjouwen en bouwen hun tol geëist en moest hij het na 1 dag meedoen voor gezien houden. Zijn rug deed het niet meer. Nu was er genoeg te doen vanuit de organisatie dus hij hoefde zich niet te vervelen, maar het is wel heel zuur als je een evenement waar je zoveel werk in hebt gestopt en waar je al tijden naartoe leeft moet opgeven.
Op dit moment is hij dat dubbel en dwars aan het inhalen. Hij is samen met Ed en nog een aantal surfers van Curacao naar Aruba voor een vergelijkbaar evenement, de High Winds. Een week lang surfen en 's avonds gezelligheid. Ze hebben al dagen van veel wind en van weinig wind gehad, dus lekker veel afwisseling. Onderaan dit bericht staat een link naar de pagina van de High Winds. 

Verder zijn we ook nog gewoon aan het werk. 
Bij de marine zijn ze druk met bezuinigingen en hebben ze bedacht dat Martijn zijn functie maar wegbezuinigd moet worden. Niet echt motiverend natuurlijk. Het laatste woord is er ook nog niet over gezegd. Ze twijfelen nu of dit alles wel binnen een jaar lukt, dus mogelijk plakken ze er een jaar aan vast. Nog veel onduidelijkheid dus. Ook voor ons is er dus nog niets duidelijk over een eventuele verlenging. Gewoon geduld hebben en afwachten voorlopig.
Gelukkig vindt Martijn zijn werk nog wel leuk en gaat hij gewoon door. We horen vanzelf wat ze allemaal van plan zijn. 

Ik ben meer gaan werken. Ik werkte 20 uur en vond dat toch wel een beetje weinig. Hoe heerlijk het leventje hier ook is, 20 uur werken is niet echt genoeg. Voor mijn werk had ik te weinig uren om nieuwe projecten aan te kunnen nemen en voor mezelf had ik net teveel vrije tijd om te kunnen denken: 'he lekker een dagje vrij'. 
Bij de beoordeling van mijn eerste jaar kreeg ik te horen dat ze eindelijk geld hadden om mij meer uren te geven, namelijk 32 uur en ik werd front office supervisor. Dit houdt in dat ik meer verantwoordelijkheden heb, de stagiaire begeleid en moet zorgen dat voor de receptie alles geregeld is. Dus roosters, kas, vergaderingen etc. Erg leuk!
We hebben met het hotel voor het tweede jaar op rij de zoover award gewonnen! Weliswaar waren we vorig jaar eerste en dit jaar 5e van het Caribisch gebied, maar het is toch weer een prestatie. 

Nu leven we toe naar onze vakantie in Suriname. In augustus gaan we 10 dagen! Eindelijk echt op vakantie! Eigenlijk nog een beetje onze honeymoon. De bedoeling is om in ieder geval een dag of 4 een trektocht door de jungle te gaan maken en verder het liefst zo veel mogelijk zien. 
Nog even geduld.....


12 opmerkingen:

 1. Lieven Cooiman7 juli 2012 om 16:36

  Leuk om over jullie leven te lezen! Geniet van de vakantie straks. Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heej nynke, leuk om weer ff op de hoogte te zijn... Ik ben in maart 2 weken op aruba geweest en heb gemerkt hoe relaxed t leven kan zijn daar!! Geniet er maar van, misschien over een tijdje toch weer in t regenachtige nederland.... Of niet... Ik zal t wel lezen op de blog... Succes met deze onzekerheid! Gr esther (emaus)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk! Aruba is ook erg mooi he?
   Ons eerste bezoekje aan NL zal zijn voor vakantie en dan zien we wel wat we er van vinden, hihi!

   Verwijderen
 3. Hi!
  Leuk weer een verslag te lezen en foto's te kunnen kijken. Vooral jullie 'prikbord' vind ik heel bijzonder!
  Kusje Juut

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee dushi's,

  Bedankt voor de uitgebreide update. Leuk om de beelden van de Challenge te zien. Max vond de videoclip erg leuk maar wel een beetje zonde van die gitaar die aan het eind de zee in gaat:-) werkse vandaag en geniet er van als je mannetje weer terug is van Aruba.

  Dikke zoen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieverds, heerlijk dat jullie zo actief kunnen zijn. Geniet er van . Lijkt me heerlijk om bij jullie op de porch te komen chillen. Liefs, Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hai liefies,

  Wat een heerlijk verhaal! En mooie foto's. Is Martijn op één na laatste of op één na beste geworden? Gezien de puntentelling ;-)
  Het gedoe met de oude huisbaas was mij onbekend. Wat een sores!!
  Maar nu weer gewoon genieten.
  Big hug

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op een na laatste.... Maar wel goed meegedaan! En dat op zee!!

   Verwijderen
 7. Hey Nynke,

  Leuk weer om te lezen, veel gebeurd weer in die paar maanden. Fijn dat jullie je plekje hebben gevonden in het nieuwe huis. Ziet er mooi uit in ieder geval. Ben benieuwd wat er gaat gebeuren op het werk van Martijn, hoop dat het meevalt en ander moet jij maar de kostwinnaar worden. Geniet van jullie vakantie in Suriname (zo kom je nog eens ergens he).

  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. He Nynke,

  Leuk om weer wat te horen en nu ook foto's te zien van jullie nieuwe crib!
  Ziet er heel goed uit, ik hoop voor jullie dat jullie nog een tijdje mogen blijven.

  Hier alles goed, ben nu met verlof...dus kan het lekker rustig aan doen ;-)

  Fijne vakantie!

  Lfs Klasine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geniet van je verlof mop! Zo gek dat ik dit allemaal niet ga meemaken, maar het is niet anders.
   Lekker rustig aan!!!
   Dikke kus

   Verwijderen