dinsdag 24 mei 2016

Een hoop veranderingen

We gaan er weer een paar afvinken van het lijstje: Top 10 meest emotionele gebeurtenissen. Na emigreren naar een tropisch eiland, trouwen en zwanger worden vinken we er in de komende maanden nog 2 af, namelijk: een kind krijgen en remigreren.

Als alles goed gaat beval ik over een aantal weken van een zoon en staat ons leven volledig op z’n kop! Dat is nu al het geval, want wat een hoop onzekerheid, onduidelijkheid en spanning komt er kijken bij een zwangerschap. 
De vraag of ik zelf alles wel goed deed, of het kindje wel gezond is en alles wat er met mijn lichaam gebeurde was heftig. Maar daarnaast ook nog het Zika virus wat zich aandiende en helaas ook zijn intrek nam op Curacao. Er was en is nog zoveel onduidelijkheid rond dit virus, dat de berichten bijna wekelijks veranderen. Er zijn veel onderzoeken en stukje bij beetje komt er meer informatie. Maar aangezien ik zelf onderdeel ben van die onderzoeken heb ik daar niet zoveel meer aan. Hopelijk zijn de uitkomsten van alle onderzoeken nuttig voor zwangere vrouwen in de toekomst! 
Alles wordt goed in de gaten gehouden, zo hadden we bijvoorbeeld een extra echo om de groei van het hoofdje en hersenen te bekijken. Wat een opluchting toen alles goed bleek te zijn! 

En dan de voorbereiding op de bevalling. Zal alles wel goed gaan? Waar bevallen? Informatie overal en nergens vandaan halen. De kinderkamer in orde maken, bedje kopen, wat heb je nodig voor de eerste weken? Geboortekaartjes uitzoeken. Hoe regel je dat? En hoe verstuur je die? Ze doen er nog al lang over vanaf hier. Hoe gaat hij heten? Wanneer hak je de knoop door als je meerdere namen leuk vindt? 

En dan ineens is daar het nieuws van de marine. In november van dit jaar moet Martijn gaan werken als SVO (Systeem Verantwoordelijk Officier) op de Johan de Wit. Geen keuze, ze hebben hem nodig en hebben hem daarom directief geplaatst, wat inhoudt dat hij daar zelf geen keuze meer in heeft. Gelukkig ligt het schip de eerste periode in Den Helder voor onderhoud, dus zal de daadwerkelijke vaarperiode voor Martijn beperkt blijven. 
Gemengde gevoelens. We moeten ons zo geliefde eiland achter gaan laten. Wel zijn we heel blij dat we die extra maanden gekregen hebben, zodat we na de bevalling nog wat tijd hebben om te wennen aan het ouderschap voordat we ons in een verhuizing storten.

Zoals we 6 jaar geleden ons gingen voorbereiden op het afscheid van vrienden en familie voor een lange tijd, gaan we ons nu voorbereiden op een afscheid van vriendschappen die we hier weer hebben opgebouwd. En dit afscheid is voor onbepaalde tijd. Komen we nog een keer terug? Of is het vanaf nu skype contact? Wel is de duidelijkheid een verademing. 3 Jaar lang was er steeds onduidelijkheid over de functie van Martijn. Ieder jaar weer de vraag of er weer een verlenging kwam of dat het echt ophield. En nu is het zeker. We gaan terug. Als ik in gedachten naar begin november afdwaal zie ik het voor me, de aankomst op Schiphol. Karren vol koffers, honden, kinderwagen, maxi Cosi en een klein mannetje van 3 maanden oud. Heel onwerkelijk nog!

Ik word heen en weer geslingerd tussen verschillende emoties en de gierende hormonen doen daar nog een schepje bovenop. De komende tijd zal heftig worden. Veel te regelen, veel veranderingen en spannende gebeurtenissen. Maar alles heeft zijn leuke kanten en daar denken we zo veel mogelijk aan! 

Dagje Sint JorisBezoek van Marrit

Openlucht kapper

Murder Mystery van Siri op Curacao!!!


Martijn 3e op de Curacao Windsurf Challenge
 
Huis Zika-proof maken, horren overal!
20 weken echo, it's a boy!!

Walk for the roses

Oefenen met kleine Sanne
Kennismaking van Sanne met haar toekomstige echtgenootKinderkamer in orde maken


32 weken

Zika controle echo, hoofdje en hersenen gezond gegroeid!8 opmerkingen:

 1. Lieve Nynke en Martijn. Wat een spannende tijd gaan jullie tegemoet. Na al die heerlijke jaren, eindelijk duidelijkheid maar ook een periode van heftige emoties. Een kind, afscheid nemen en voorbereiden op de terugreis. Ik wens jullie veel sterkte bij het afscheid nemen van al jullie nieuwe vrienden en een goede voorbereiding qua bevalling. En Nynke wat zie je er goed uit op de 32 weken foto. Ben heel benieuwd naar de eerste foto van jullie kleine man. Veel liefs vanuit het koude Ermelo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi blog! Je hebt het allemaal zo goed verwoord! Dikke kus
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh wat weer een mooi verhaal dushi!! Nederland is ook heel leuk, vooral als kleine Japie er straks is�� Spannende tijd maar t gaat helemaal goed komen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te lezen Ninus. Succes met de laatste loodjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelezen met een glimlach :), Spannend allemaal! Heel veel succes en probeer vooral te genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het gaat een surfdude worden🏄😃 Wat super om dit lezen! Knap hoor:) zoals jij als geen ander weet, mijn advies: geniet komende tijd en doe rustig aan, poco poco! Succes komende tijd en enjoy! 😘

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lievies,
  Met recht een heel bijzonder jaar! En het mooiste gaat nog komen...
  Jullie sluiten veel af maar starten iets heel mooi nieuws. We zorgen voor een warm welkom in Hollanda. Dikke kus

  BeantwoordenVerwijderen