vrijdag 30 september 2016

Aftellen

Het aftellen is nu echt begonnen. Niet te geloven hoe snel alles is gegaan. Het voelt als gisteren dat ik zei: ‘Ach, we kunnen nog 5 maanden genieten!’. En ineens hebben we nog maar 5 weken te gaan. Nog een week en dan worden onze spullen ingepakt. De container gaat voor ons uit, want die doet er wel even over. 1 november stappen wij op het vliegtuig en 2 november zullen we weer voet zetten op Nederlandse bodem. Voorbij is dan het Curaçao avontuur. Na ruim 6 jaar zullen we weer moeten gaan wennen aan het Nederlandse ritme, de kou en een nieuwe omgeving. We gaan namelijk niet terug naar ons huis in Utrecht, maar we gaan de komende 2 jaar in Lutjebroek wonen. Ik hoor nu verschillende mensen denken ‘Lutjebroek? Bestaat dat echt?’. Dit dacht ik zelf ook namelijk. Ja, Lutjebroek bestaat echt en er is zelfs een supermarkt, een bakker, een slager en een NS Station! Het ligt naast Enkhuizen. De reden dat we daar gaan wonen is omdat Martijn in Den Helder zal gaan werken en de reistijd Den Helder – Utrecht te lang is. Vrienden van ons die nog 2 jaar op Curaçao blijven wonen verhuren hun huis en zochten net een nieuwe huurder. Alsof het zo moest zijn dus!

Het is een periode van dubbele gevoelens. Ik heb heel veel zin om familie en vrienden weer live te kunnen zien en Melle aan iedereen te kunnen showen. Maar daar tegenover staat dat we onze ‘familie’ (je vriendenkring vervangt zo ver van huis toch een beetje je familie) hier achter moeten laten. Niet dat we elkaar nooit meer zullen zien, maar het is niet zo dat je even langs gaat om te kijken hoe het met iedereen is.
Nederland heeft vele voordelen. Zo kijk ik er naar uit om weer te kunnen fietsen, of met Melle in de wandelwagen naar de supermarkt te lopen zonder bang te zijn voor warmtestuwing. Maar ja, Melle (en onszelf) ineens 3 lagen aan moeten trekken en als we naar buiten gaan daar nog een jasje, dasje en handschoenen overheen klinkt ook niet ideaal. En maak ik me hier op Curaçao zorgen over of Melle het niet te warm heeft, zal ik dat in Nederland waarschijnlijk doen over de kou.

We zullen afscheid moeten nemen van dit mooie eiland dat toch een beetje thuis geworden is. Waar we zoveel meegemaakt hebben, waar we getrouwd zijn en een zoon gekregen hebben. Het doet een beetje pijn. Maar goed, we blijven positief en kijken naar de leuke vooruitzichten en proberen de laatste weken nog zo veel mogelijk te genieten van het eiland. De laatste 3,5 weken zullen we doorbrengen in Livingstone, een resort in Jan Thiel, waar we lekker toerist kunnen zijn op eigen eiland.

Met Melle gaan we regelmatig even zwemmen. Hij vindt het heerlijk! Het zeewater vindt hij een beetje koud, maar eenmaal gewend aan het water ligt hij lekker te spartelen.
In de afgelopen weken heb ik een cursus babymassage gedaan en daar ook wat leuke contacten opgedaan. Koffieleuten met de andere moeders en verhalen uitwisselen over wat wel en niet normaal is bij de baby’s en hoe we het aan moeten pakken is wel erg fijn! Dat zal ik in Nederland weer moeten gaan opbouwen. Wat is daar handig voor? Babyzwemmen? Moeder en kind yoga? Wat zijn er allemaal voor hippe en gezellige klasjes tegenwoordig? Er moet vast wel iets te doen zijn in Lutjebroek en omgeving.

Deze week is nog even druk. We zijn de laatste spullen aan het uitzoeken. Gelukkig had ik al heel veel gedaan voor mijn bevalling (lang leve de nesteldrang). Er moet zo vlak voor de verhuizing nog wel wat meer uitgezocht worden en een heleboel verkocht, want we nemen niet alles meer mee terug. Veel spullen zijn in Nederland niet bruikbaar, of hebben hier veel te lijden gehad onder de weersomstandigheden. Dus we houden dit weekend een porchsale. Dat is een soort rommelmarkt op eigen porch. Een begrip op het eiland en vaak druk bezocht. Dat heb ik nu al gemerkt, terwijl de porchsale nog plaats moet vinden. Ineens stonden er mensen op de stoep die graag de eersten wilden zijn om naar de spullen te komen kijken. Echt heel grappig!

Maar op dit moment zijn we in afwachting van Orkaan Matthew. De eerste flinke buien hebben we al gehad, maar er wordt nog veeeeeeeeeel meer verwacht. Er was een tijd dat ik daar heel zenuwachtig van werd. Wat zal er gebeuren? Komt alles onder water te staan? Vliegen de stoelen straks door de tuin? Maar nu lachen we een beetje om alle drukte die er om gemaakt wordt. In 2010 hebben we Orkaan Thomas gehad die langs raasde en voor best veel schade zorgde op het eiland. Nu in 2016 sluiten we af met orkaan Matthew. We hebben geen zaklampen, geen blikjes eten en geen flessen water ingeslagen. Ook hebben we de ramen en de deuren niet dichtgespijkerd. Zo’n vaart zal het niet lopen denken wij. De orkaan komt LANGS, niet OVER ons deel van het Caribisch gebied. Morgen zullen we weten of wij naïef en dom, of relaxt en verstandig geweest zijn. Voor nu is het windstil, grijs en nat. De winkels zijn dicht (kwamen we net achter omdat we zonder hondenvoer zaten….Daar heb je al zo’n puntje voorbereiding), scholen zijn dicht en is weinig verkeer op straat. Er worden geadviseerd binnen te blijven en dat doen de meeste mensen dan ook braaf. Behalve ik, omdat ik toch de hondjes graag wat te eten wilde geven.

We zullen zien hoe het zal verlopen. We hebben in ieder geval kaarsen in huis en tegen de tijd dat wij de vriezer leeg gegeten hebben is die storm wel weer voorbij! 

Aangezien ik gisteren dit blog vergeten ben te plaatsen kan ik een update geven van storm. Het is nog steeds grijs, er wordt nog wel meer regen  verwacht, maar vannacht is het heel erg meegevallen. Er schijnt af en toe al weer voorzichtig een zonnetje. Vooral de straten hebben veel te lijden van het vele water. Stukken asfalt spoelen soms gewoon weg. Op sommige delen van het eiland hebben de straten flink onder water gestaan. Wij hebben gelukkig nog nergens last van gehad en dat hopen we ook zo te houden!

Zoveel leuke post gekregen voor de geboorte van Melle!

Voor het eerst zwemmen in het zwembad

Voor het eerst zwemmen in zee

Opwarmen bij papa

Na het zwemmen lekker liggen duimen

Genieten tijdens de cursus babymassageDonkere luchten boven Curacao
De start van het slechte weer door orkaan Matthew

Wat zal hij ons nog meer gaan brengen?

5 opmerkingen:

 1. Wat een leuk stukje weer. Heel veel plezier nog in de laatste weken en sterkte met het afscheid. Het zal wel zwaar worden voor jullie, maar eigenlijk kijk ik er zelf ook wel naar uit om jullie en mijn kleine neefje weer te zien :-).
  Tot snel,
  Quint

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig blog weer, lieverd!!
  Je laat ons genieten!
  mam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yeeeeeh straks eindelijk Melle knuffelen!!��

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi verslag weer Nijn! Heftige tijden voor jullie, afscheid nemen van, opruimen, inpakken, verkopen, voorbereiden op en uitkijken naar... Voor ons in het alleen maar uitkijken naar.. naar jullie terugkomst! Maar we leven met jullie mee want het is niet niks allemaal. Tot gauw schatjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Great blog!!

  If you like, come back and visit mine:
  http://albumdeestampillas.blogspot.com

  I would really like to receive a visit from your country!

  Thanks,
  Pablo from Argentina

  BeantwoordenVerwijderen