maandag 17 oktober 2016

De cirkel is rond

Waarschijnlijk zal dit mijn laatste blog zijn vanaf Curacao. Het zit er op. Onze spullen zijn ingepakt en zullen binnenkort op de boot gezet worden naar Nederland. Wat was het raar om ons huis zo leeg te zien. Weer een gedeelte afgesloten. We verblijven nu in Livingstone, toerist in eigen land. Hoewel, dit is niet meer ons land. We zijn zelfs officieel toerist. We hebben geen sedula meer. Maar we zijn nog niet uitgeschreven. We vallen overal een beetje tussen in dus.  
Hier op Livingstone voelt het echt als vakantie. Het is dat ik weet dat er nog dingen geregeld moeten worden en dat we kasten en de koelkast vol hebben liggen met spullen die je normaal niet op vakantie meeneemt. Dat herinnert ons aan het feit dat hier ons leven is. De hondjes vermaken zich in de tussentijd met hun vriendjes Brasa en Bobby bij Ed en Carola. 
De cirkel is rond. We begonnen in 2010 met 4 weken verblijf in Livingstone en daar sluiten we nu ook weer af. 
Over 2 weken komen we thuis van vakantie. Wel een hele lange vakantie dan. Hoewel de eerste weken Nederland ook wel als vakantie zullen voelen. Kamperen in ons nieuwe huis. De container met onze spullen zal nog even op zich laten wachten, dus de eerste periode zal een beetje gek zijn. 
Ons nieuwe adres per 2 november zal zijn:
Sint Nicolaasstraat 19
1614 LP Lutjebroek

Maar goed, nu dus nog op Curacao. We hebben een prachtig huisje en Melle slaapt in zijn nieuwe kamertje gelukkig ook heerlijk. Regelmatig lopen we even naar het zwembad en dobberen dan lekker rond. Ik kijk mijn ogen uit bij het zwembad. Het is hier echt een vakantiepark. Naast me ligt een man met een heel groot Heineken logo over de binnenkant van zijn bovenarm getatoeƫerd. Bijzonder.... Er loop een vrouw langs van een jaar of 60 met korte stekeltjes en haar kuit volledig versiert met een kunstwerk met daarin het Feyenoord logo verwerkt. Ook al zo bijzonder... Een jonge vrouw met de onderste helft van haar haren weggeschoren komt aan in een Feyenoord tenue (is het tenue van Feyenoord rood/wit./zwart met sponsor Opel?). De gesprekken in het zwembad gaan over of 'we' kunnen winnen van Ado, waar je het beste kan snorkelen en hoeveel muggenbulten er op welke lichaamsdelen zitten. Meer is er niet om je druk over te maken op vakantie
We lezen een boekje, bestellen een lekker drankje en genieten. Zolang het nog kan.

Justin kwam precies op tijd op bezoek om nog even te helpen klussen!
En met zijn neefje te knuffelen
En om te helpen bij de verhuizing
 

De hondjes bij Ed en Carola
Laatste werkzaamheden in het huis3 opmerkingen:

 1. Rosalie Maarten en Sanne19 oktober 2016 om 02:25

  Dushiii!! Wat een raar idee dat jullie case nu leeg is... maar wat een heerlijk idee dat ik jullie straks weer kan knuffelen en Melle mag ontmoeten!!! Geniet van jullie laatste twee weken en heel veel succes met het afscheid nemen van t mooie eiland en alle lieve mensen! Dikke kus

  BeantwoordenVerwijderen
 2. weer een mooi verhaal!
  We kijken uit naar jullie terugkomst, maar jullie sluiten ook een bijzondere tijd af, ruim zes jaar daar! Geniet nog even van deze welverdiende vakantie!
  Liefs,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen