woensdag 1 september 2010

UpdateZo, weer tijd voor een update!
Het is de afgelopen dagen enorm warm hier. Nou hebben we normaal al een behoorlijk temperatuurtje, maar nu is de wind weggevallen en dat maakt het iets minder aangenaam. Bij alles wat je doet gutst het zweet aan alle kanten en dus doen we maar zo min mogelijk. Martijn heeft op zijn werk gelukkig airco, want anders zouden ze daar ook niet echt productief zijn!

Martijn heeft het helemaal naar zijn zin op z’n werk. Het is hard werken, zeker nu alles nog vrij nieuw is, maar hij heeft leuke collega’s en vermaakt zich prima.
Afgelopen vrijdag was de wisseling van het stationsschip van de marine. Iedere 4 maanden komt er een ander schip deze kant op en is dan stationsschip. Vrijdag kwam de Zuiderkruis aan en Martijn was ‘officier belast met de leiding’ zoals dat zo mooi heet. Hij moest de traditionele welkomstceremonie leiden en dus de vlaggenparade doen en de saluutschoten aangeven. Het was even geleden dat hij die officiĆ«le bezigheden gedaan had, dus hij moest weer even oefenen, maar het verliep allemaal prima. Ik kon er helaas niet bij zijn omdat ik moest oppassen, maar de vrouw van een collega van Martijn heeft een mooi filmpje gemaakt, dus heb ik het toch nog kunnen zien (ik heb het filmpje en de foto’s bijgevoegd in de link onderaan). Over 4 maanden ben ik er zeker bij!

Ik ben dus begonnen met mijn oppasbaantje. Om 6.30 uur begin ik en om 13.30 uur ben ik alweer klaar. De kinderen zijn 1 en 3 jaar oud en erg lief. De familie is deze week verhuisd naar een huis met zwembad, dus kan ik lekker zwemmen met de kids. Heerlijk!

Vorige week zijn we met een groepje naar het strand gegaan. Lekker relaxen, koelbox met eten en drinken mee en lekker in de zon. We zijn hartstikke verbrand, want al smeer je factor 50, het maakt niets uit als je te lang in de zon zit. We zijn inmiddels aardig aan het vervellen en Martijn zijn donkerbruine rug is nu gevlekt.
Het idee werd opgevat om op zo’n banaan (zie foto’s) te gaan. Dat leek Martijn en mij ook wel wat dus wij gingen mee. Nou gaat zo’n banaan best heel hard en als je valt kom je weliswaar in het water terecht, maar ook dat kan best pijnlijk zijn. Ook val je meestal allemaal tegelijk en kun je elkaar niet echt ontwijken. En dat gebeurde dus. Ik kreeg een flinke klap op m’n ribben en die zijn nu gekneusd. Ik geloof niet dat ik het mensen zou aanraden om een tochtje op een banaan te maken, maar het was toch stiekem best wel leuk. Nu dus even rustig aan met de ribben…..

Afgelopen weekend hadden we 2 verjaardagen. Vrijdag werden 2 mannen uit Martijn zijn dartteam 40 en werden we met de hele groep in een soort feestbus geladen en heel het eiland over gereden. Bij terugkomst ging hun onlangs aangeschafte snackkar open en hebben we nog lekker een biertje gedronken.
Zondag werd Djaro, de zoon van Ester en Geert, 5 jaar. Ze vierden het op het strand en dus hebben we heerlijk onder een palapa (soort parasol van palmbladeren) gezeten met een hapje en een drankje. Even niet te veel in de zon dit keer!

Vorige week kreeg ik een mailtje van Angelique (vriendin van mijn middelbare schooltijd). Ik had haar al jaren niet gesproken, maar ze mailde dat ze op vakantie ging naar Curacao en wel wat wilde afspreken. Afgelopen woensdag ben ik naar hun appartementje gegaan en hebben we heerlijk bijgekletst. Het was weer helemaal als vanouds. Met haar en haar man Armand een mooie duik gemaakt; Angelique heeft onder water gefilmd. ’s Middags zijn we naar ons huis gegaan en hebben we op Martijn gewacht. Toen hij thuis was zijn we met z’n vieren nog een keer gaan duiken op een ander plekje. Ook weer erg mooi!
Zo gezellig om zo lekker vertrouwd een dagje door te brengen.

Aankomend weekend is het eerste Curacao Northsea Jazzfestival. Het is een hele happening. Op de radio hoor je niets anders meer. Wij weten nog niet of we er heen gaan, maar het is wel grappig om mee te maken. Vanavond speelt Candy Dulfer als voorproefje op Mambo en daar gaan we waarschijnlijk wel even heen.

Nou, dat was het weer voor nu.
Hier nog de foto’s!

6 opmerkingen:

 1. Leuke foto's. En leuk om weer iets van jullie te lezen.
  Groetjes van Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He, leuk om weer uitgebreid over jullie te lezen. Martijn ziet er goed uit in zijn uniform!
  Fijn dat je baantje zo bevalt. Lekker dat je daar nu ook kunt zwemmen!
  En super leuk dat je Angelique weer hebt gezien en gesproken. Wie had gedacht dat zij de eerste zou zijn die je zou komen bezoeken! Grappig toch?! Oude vriendschap roest niet. Zo zie je maar.

  Dikke kus! Juut

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hai liefies,
  Wat een heerlijke update. Martijn ziet er schitterend uit in z'n uniform.
  Leuke foto's!
  Filmpje lukt nog niet.
  Big hug

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow! Wat ziet Martijn er goed uit in uniform ;-) Top om te lezen hoe het gaat! Lijkt me prima om met die kids een beetje te hangen. Heel veel plezier nog!
  ennuh tot snel!
  XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad, zo leuk om te lezen!
  En nog leuker: over 44 nachtjes zijn wij daar ook!!!!!!!!
  Kus!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heeee skattie!!!

  Geweldig om te lezen, superleuke foto's en super filmpje. Lekker hapje hoor.....die man van jou in uniform.
  En straks kan je dus ook lekker thuis zwemmen. wat een zaligheid.

  Nou, ik ga gauw weer aan mn Schiphol-spandoek werken;-) Tot snel!

  Dikke kus,
  Maaike

  BeantwoordenVerwijderen